Onze visie: 

De basiskennis rekenen leren de kinderen op school. Wij hebben gelukkig heel veel goede leerkrachten in Nederland die de kinderen een heleboel bijbrengen. Daarnaast bevelen wij ook de extra cursussen zoals gegeven door het Nederlands Mathematisch Instituut (Foutloos Rekenen) aan om echt goed te leren rekenen.

Ook ouders spelen een belangrijke rol in het stimuleren en helpen herhalen van de leerstof, zoals het oefenen van de tafels.

Formula is een toevoeging op de schoollessen. Het is een educatief spel dat de rekenvaardigheid en het plezier in rekenen significant verbetert. Spelenderwijs wordt zo ook het zelfvertrouwen om te rekenen vergroot. De spelers van het spel zullen zien dat hun inzicht en creativiteit met getallen zal toenemen.

Daarnaast zal regelmatig spelen het verlies van de geleerde lesstof in de vakantie tegengaan!

 

foto van Alon Nir de bedenker van Formula
foto over visie

 

De ontwikkeling van Formula:

Alon Nir is de bedenker van Formula. Zijn vader heeft meerdere spellen ontworpen. Tijdens de sabbatical van Alon, zijn vader en zoon samen gaan zitten om een van vaders spellen naar een volgend niveau te brengen. De creativiteit en adrenaline die bij Alon die dag naar boven kwamen leidden ertoe dat hij niet in slaap kon komen. Die nacht heeft hij Formula bedacht. De volgende dag is hij meteen gaan knippen en plakken om een prototype te maken zoals zijn vader dat vroeger ook deed.

 

Na het finetunen van het spelconcept, zijn verschillende ontwerpen gemaakt van de kaarten in samenwerking met Studio Calico. Deze zijn uitvoerig getest door kinderen en volwassenen. Ook de input van de leerkrachten is meegenomen in het eindproduct. In april 2019 zijn de eerste spellen van Formula verkocht.