Voor scholen hebben wij speciale deals. Als u geinteresseerd bent, neem dan contact met ons op.

 

inclusief verzendkosten binnen NL!

Formula

€ 19,99
inclusief verzendkosten binnen NL!

Formula

€ 19,99

Raak als eerste al je kaarten kwijt door een formule te maken en het antwoord te geven.

Leuk, educatief en uitdagend!

Familiespel voor het hele gezin en perfect voor op vakantie.

 

Leeftijd: 6+

2-5 spelers

Duur: 10-15 minuten

 

De uitbreidingsset zit standaard in hetzelfde doosje. In de uitbreidingsset zitten negatieve getalen, breuken, wortels en kwadraten. Het spel kan zo uitdagend gemaakt worden als je zelf wilt door steeds kaarten toe te voegen.

Leeftijd: 10+ 

2-4 spelers

Speelduur: 10-20 minuten

 

Dit rekenspel wordt aanbevolen door leraren en het Nederlands Mathematisch Instituut.

 

Rekenspel 

Spelenderwijs leren is ontzettend belangrijk! Gelukkig wordt het ook steeds breder toegepast. Op deze site van playformula.nl vind je een aantal zeer interessante wetenschappelijke artikelen waarom spelenderwijs leren zo effectief is. Overigens kan je hier ook gratis Formula online spelen.

Tafels oefenen

Formula is een geweldige manier om spelenderwijs te leren, Het is al leuk vanaf 6 jaar (groep 3). Wil je meer uitdaging en bijvoorbeeld de tafels oefenen? Haal dan eens de plus en min kaarten weg, dan moeten de spelers alleen maar vermenigvuldigen en delen. Dit helpt bij het automatiseren. Er mag dan op de beurt wel 4 kaarten uit de hand worden gespeeld in plaats van slechts drie; als je dan 9 x 9 = 81 kan neerleggen, moet je het ook mogen doen! Vele leraren passen rekenspelletjes in groep 5 toe. Formula zit hier gelukkig steeds meer bij. Net als de rekenspelletjes die in groep 6 worden toegepast.

Breuken

Breuken wordt vaak als lastig ervaren. Echter spelenderwijs vergroot je het inzicht snel en effectief. Rekenen met breuken is dan niet meer eng, maar juist leuk! Als rekenspelletje in groep 7 of 8 wordt dit zeer gewaardeerd door zowel leerlingen als leraren!

Rekenspel voor volwassenen

Formula is niet alleen voor kinderen op de basisschool. Houd je van sudoko's of brainteasers? Of wil je graag op een leuke manier rekenen oefenen? Wellicht is Formula dan wel het spel voor jou! Probeer dit rekenspel anders eens gratis online te spelen.

 

 

Foto leerling in de klas

Gedragsproblemen

Spellen spelen is ook zeer effectief om gedragsproblemen aan te pakken. Steeds meer ouders en leraren kampen met kinderen met gedragsproblemen. Wist u dat 30 minuten per dag spelletjes spelen net zo effectief is als de “golden standard” in therapie bij de behandeling van kinderen met gedragsproblemen? Het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature publiceerde een artikel van Healey & Healey in 2019: spel en gedragsproblemen.