Including shipping in the Netherlands!

Formula

€ 19,99
Including shipping in the Netherlands!

Formula

€ 19,99

Be the first to get rid of your cards by making a formula and giving the answer to the formula.

Fun, educational and challenging!

Family game for all ages and perfect to play on holiday.

 

Age: 6+

2-5 persons

Game duration: 10-15 minutes

 

This box has the expansion set (Genius Edition) included. The genius edition adds negative numbers, fractions, square and square root to the base game. It can be made as challenging or as simple as you want. 

10+ years

2-4 players

Game duration: 10-20 minutes

 

Recommended by teachers and the Netherlands Mathematical Institute

 

Spelen om te leren: De voordelen van het integreren van rekenspelletjes in de klas

 

Het opnemen van leerspelletjes in de klas is al jaren een populaire lesmethode, en met reden. Vooral rekenspellen zijn zeer effectief gebleken om leerlingen te betrekken en leren leuk te maken. Er zijn talloze voordelen verbonden aan de integratie van rekenspellen in de klas, niet alleen voor leerlingen maar ook voor leerkrachten. Niet alleen helpen rekenspellen de leerlingen hun rekenvaardigheden te verbeteren, ze helpen ook bij het ontwikkelen van kritisch denken, probleemoplossend vermogen en teamwerk. Bovendien kunnen rekenspellen een geweldige manier zijn om de eentonigheid van het traditionele onderwijs in de klas te doorbreken en de leerlingen gemotiveerd en betrokken te houden. In dit artikel onderzoeken we de vele voordelen van de integratie van rekenspellen in de klas en hoe ze de leerervaring voor leerlingen van alle leeftijden kunnen verbeteren. Laten we er dus induiken en de spannende wereld van spelen om te leren met rekenspellen ontdekken!

Hoe kies je de juiste rekenspellen voor je klas

 

Er zijn veel verschillende soorten rekenspellen die je kunt gebruiken in de klas. Maar hoe kies je de juiste spellen voor jouw klas? Het is belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en het niveau van de studenten, evenals hun interesses en leerstijlen.

Voor jongere studenten kunnen eenvoudige spellen zoals kleurenmatch en patroonspellen worden gebruikt om hen te helpen getallen te herkennen en te tellen. Voor oudere studenten kunnen complexere spellen zoals algebra en geometrie worden gebruikt om hen te helpen abstract denken te ontwikkelen en complexe wiskundige concepten te begrijpen.

Bij het kiezen van rekenspellen is het ook belangrijk om rekening te houden met de verschillende leerstijlen van de studenten. Sommige studenten leren beter door visuele hulpmiddelen, terwijl anderen meer hands-on benaderingen nodig hebben. Het is daarom belangrijk om verschillende soorten spellen te gebruiken die aansluiten bij de leerstijlen van alle studenten in de klas.

Verschillende soorten rekenspellen voor verschillende leerstijlen

Er zijn veel verschillende soorten rekenspellen die je kunt gebruiken in de klas, en elk spel is ontworpen om op een andere manier te leren. Enkele van de meest populaire soorten rekenspellen zijn:

1. Kaartspellen: Kaartspellen zoals Uno en Skip-Bo kunnen worden gebruikt om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun nummerherkenning, evenals hun strategisch denken en planningsvaardigheden. Het kaartspel Formula helpt bij het oefenen van simpele sommen voor kinderen die net zijn begonnen met rekenen, maar kan steeds uitdagender gemaakt worden en is ook heel handig om de tafels te oefenen of bijvoorbeeld om met breuken te rekenen.

2. Bordspellen: Bordspellen zoals Robo Factory, Set of Scrabble kunnen gebruikt worden om leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van logica, probleemoplossende vaardigheden, abstract denken, woordenschat, planning en/of spelling.

3. Puzzelspellen: Puzzelspellen zoals Sudoku en Tangram kunnen net als de Bordspellen worden gebruikt om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossende vaardigheden en hun vermogen om abstract te denken.

4. Digitale spellen: Digitale spellen zoals Playformula.nl, Mathletics en Khan Academy kunnen worden gebruikt om studenten te helpen bij het verbeteren van hun wiskundige vaardigheden en het begrijpen van complexe concepten.

Door verschillende soorten spellen te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat alle studenten zich betrokken voelen bij het leerproces en dat ze op hun eigen manier kunnen leren.

Hoe rekenspellen de betrokkenheid en motivatie van studenten vergroten

 

Een van de grootste voordelen van het gebruik van rekenspellen in de klas is dat het de betrokkenheid en motivatie van studenten vergroot. Wanneer studenten plezier hebben tijdens het leren, zijn ze meer geneigd om zich te concentreren en beter te presteren.

Rekenspellen maken het leren ook minder intimiderend en minder stressvol voor studenten. In plaats van bang te zijn om fouten te maken, worden studenten aangemoedigd om te experimenteren en te leren van hun fouten. Dit helpt hen om meer zelfvertrouwen te krijgen in hun wiskundige vaardigheden en om zich meer open te stellen voor het leren van nieuwe concepten.

Bovendien kunnen rekenspellen ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals teamwork en samenwerking. Veel spellen vereisen dat studenten samenwerken om problemen op te lossen en doelen te bereiken, wat hen helpt om hun communicatie- en samenwerkingsvaardigheden te verbeteren.

Introductie tot het gebruik van rekenspellen in de klas

 

Het integreren van rekenspellen in de klas is een geweldige manier om het leren leuker en interactiever te maken voor studenten. Er zijn veel verschillende manieren waarop je rekenspellen kunt integreren in je lesplan, afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de studenten.

Een van de meest effectieve manieren om rekenspellen te gebruiken, is door ze te integreren in bestaande lessen en activiteiten. Bijvoorbeeld, in plaats van traditionele werkbladen te geven, kun je studenten vragen om een spel te spelen dat gerelateerd is aan het onderwerp dat ze leren. Dit maakt het leren niet alleen leuker, maar ook meer praktisch en toepasbaar.

Je kunt ook rekenspellen gebruiken als beloningen voor studenten die goed presteren op tests en opdrachten. Dit moedigt studenten aan om harder te werken en beter hun best te doen.

Voordelen van het gebruik van rekenspellen in de klas

 

Het gebruik van rekenspellen in de klas heeft tal van voordelen voor zowel leerlingen als docenten. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  1. Verbetert rekenvaardigheden: Rekenspellen zijn ontworpen om leerlingen te helpen bij het verbeteren van hun rekenvaardigheden en het begrijpen van complexe concepten.
  2. Ontwikkelt kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden: Rekenspellen vereisen dat studenten nadenken over problemen en oplossingen bedenken, wat hen helpt bij het ontwikkelen van hun kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden.
  3. Vergroot de betrokkenheid en motivatie van studenten: Rekenspellen maken het leren leuker en minder stressvol voor studenten, wat hen helpt om meer betrokken en gemotiveerd te blijven.
  4. Verbetert teamwork en samenwerkingsvaardigheden: Veel rekenspellen vereisen dat studenten samenwerken om problemen op te lossen, wat hen helpt om hun teamwork- en samenwerkingsvaardigheden te verbeteren.
  5. Maakt leren praktischer en toepasbaarder: Rekenspellen maken het leren niet alleen leuker, maar ook meer praktisch en toepasbaar voor studenten.

Tips voor het integreren van rekenspellen in je lesplan

 

Als je van plan bent om rekenspellen te integreren in je lesplan, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

1. Kies spellen die aansluiten bij de interesses en leerstijlen van je studenten.

2. Integreer spellen in bestaande lessen en activiteiten om het leren praktischer en toepasbaarder te maken.

3. Gebruik spellen als beloningen voor studenten die goed presteren op tests en opdrachten.

4. Zorg ervoor dat studenten begrijpen hoe de spellen worden gespeeld en hoe ze bijdragen aan hun rekenvaardigheden.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het gebruik van wiskundespellen in je klas een succes wordt.

Conclusie

Kortom, het integreren van rekenspellen in de klas is een geweldige manier om het leren leuker en interactiever te maken voor studenten. Rekenspellen helpen studenten niet alleen bij het verbeteren van hun rekenvaardigheden, maar ook bij het ontwikkelen van kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden en teamworkvaardigheden. Door verschillende soorten spellen te gebruiken die aansluiten bij de interesses en leerstijlen van je studenten, kun je ervoor zorgen dat alle studenten zich betrokken voelen bij het leerproces. En door rekenspellen te integreren in bestaande lessen en activiteiten, kun je het leren niet alleen leuker, maar ook meer praktisch en toepasbaar maken. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met rekenspellen en maak het leren leuker voor je leerlingen!