inclusief verzendkosten binnen NL!

Formula

€ 19,99
inclusief verzendkosten binnen NL!

Formula

€ 19,99

Raak als eerste al je kaarten kwijt door een formule te maken en het antwoord te geven.

Leuk, educatief en uitdagend!

Familiespel voor het hele gezin en perfect voor op vakantie.

 

Leeftijd: 6+

2-5 spelers

Duur: 10-15 minuten

 

De uitbreidingsset zit standaard in hetzelfde doosje. In de uitbreidingsset zitten negatieve getalen, breuken, wortels en kwadraten. Het spel kan zo uitdagend gemaakt worden als je zelf wilt door steeds kaarten toe te voegen.

Leeftijd: 10+ 

2-4 spelers

Speelduur: 10-20 minuten

 

Dit rekenspel wordt aanbevolen door leraren en het Nederlands Mathematisch Instituut.

 

Tips & Tricks:

 1. Als iemand een som neerlegt waarbij het antwoord deelbaar is door "5", moeten de anderen een kaart pakken. Dus bijvoorbeeld 4+6=10. Je kan hier natuurlijk veel variaties op maken. Als het antwoord deelbaar is door "8", mag je iemand kiezen met wie je van kaarten verwisselt etc. 
 2. Iedere keer dat een speler kaarten op tafel legt, mag hij/zij de onderliggende kaarten pakken en op een eigen stapel leggen. Daarna vullen ze hun kaarten weer aan tot 5. Er wordt doorgespeeld tot alle kaarten op zijn. Daarna heeft de speler met het hoogst aantal verzamelde kaarten gewonnen.
 3. Om te beginnen leg je de kaarten open neer zodat iedereen ze kan zien. Als je niet denkt te kunnen vraag dan de anderen om hulp.
 4. Je kan voordat je begint afspreken dat je minimaal 1 getal dat al op tafel ligt moet gebruiken.
 5. Je kan afspreken dat degene die het spel wint in de volgende ronde met een extra kaart moet beginnen, dus niet met 7 maar met 8.
 6. Je gaat door met spelen totdat iedereen uit is.
 7. De winnaar is niet degene die als eerste uit is, maar degene die het meeste punten heeft verdiend. Je verdient punten met iedere som die je maakt. De uitkomst van de som krijg je als punten. De speler houdt zelf de uitkomsten bij. Als iemand uit is, tel je alle uitkomsten per speler bij elkaar op minus de kaarten die nog in zijn hand zijn. Dus heeft iemand bijvoorbeeld 8 x 8 = 64 en 1 + 2 = 3 als sommen gemaakt gedurende het spel, krijgt hij 64 + 3 = 67 punten. Als deze speler nog een 7 en een 9 in zijn hand heeft terwijl er al iemand is uitgegaan, gaan er 7 + 9 = 16 punten af van het totaal en heeft deze speler dus 51 punten over. Degene die uitgaat krijgt een bonus van 10 punten. Als je nog een joker in je handen hebt aan het eind van het spel is dit een aftrek van 25 punten. Je telt alle potjes bij elkaar op en degene die als eerste 250 punten bij elkaar heeft, wint het spel.

  Een variatie op bovenstaande kan zijn dat een min-som 5 extra bonuspunten krijgt en een gedeeld door som, 10 extra punten oplevert.

 

Tips voor in de klas:

 1. Om meer keer en gedeeld door sommen te maken, kan je het - en + teken weghalen. Je mag dan wel 4 kaarten op je beurt neerleggen.
 2. Je mag de regels ook zo afspreken met elkaar als je zelf wilt. Doe dit wel voordat je begint te spelen. Heb je een leuke regel verzonnen? Deel die dan op onze site onder reviews.