Geen leraar, wat nu?!?!?

Het gaat steeds vaker voorkomen. Een volle klas zonder leraar. Het zal ook steeds vaker voorkomen dat de kinderen dan naar huis gestuurd gaan worden. Is er dan echt geen oplossing? Zou het dan niet toch beter zijn om ouders voor de klas te zetten, zelfs als deze geen opleiding hebben?

Lees meer »

Review van Juf Marjan

Sinds 2016 is juf Marjan begonnen met haar blog. Ze begon met boekreviews en artikelen over lezen. Inmiddels is haar blog heel breed geworden en schrijft ze over van alles en nog wat over onderwijs. 

Lees meer »

Formula Test-Resultaten

Formula is nog vol in ontwikkeling. Afgelopen week hebben wij een fieldtest gedaan onder de leerlingen van OBS het volle leven. Groepen 3, 5 & 7 hebben het spel getest en de eerste resultaten zijn positief! Het spel was niet alleen een succes bij de leerlingen (6-11 jaar) maar ook bij de leerkrachten, we hebben dan ook zeer waardevolle feedback gekregen die we kunnen verwerken in het spel.

Lees meer »

Ouderwets sommen stampen

Rijtjes stampen of alleen maar verhaaltjessommen maken? Het is een hot topic tegenwoordig. Realistisch rekenen versus Expliciete Directe Instructie.

Lees meer »

Test in groep 3

Onze eerste test was in groep 3 en wat was dat een leuke ervaring! De kinderen deden heel goed mee. Ieder kon het op zijn eigen niveau spelen en als je er even niet uitkwam, hielp een ander kind wel. 

Lees meer »